Navigatie

De Evangeliën - G. van den Berg / serie Ik Geloof, een geloofsbeschouwend commentaar op de Bijbel

Artikelnummer: berg.nt1
Vorige Artikel 2 van 6 Volgende

Toen auteur Van den Berg met pensioen ging was dat voor hem reden te beginnen met het schrijven van een uitgebreid commentaar op de Bijbel. Ieder bijbelboek werd uitgebreid bestudeerd. Niet alleen de tekst van het Bijbelboek zelf, ook verzamelde en gebruikte hij een uitgebreide bibliotheek vol boeken en artikelen. Dit had hij nodig om zijn commentaar te kunnen onderbouwen. Ruim 15 jaar later sloot hij zijn studie af en had commentaren geschreven vanaf het eerste bijbelboek tot het laatste. Totaal bijna 5000 pagina's. In zijn commentaar legt hij een verbinding tussen de tekst van de Bijbel en de manier hoe de theologie er naar kijkt. Hij schrijft alsof hij verantwoording aflegt over wat hij gelooft. In zekere zin is dit commentaar dan ook  een goed onderbouwde en theologisch verantwoorde belijdenis. Vandaar dat hij het de titel "Ik Geloof" heeft gegeven.

In dit deel behandelt hij de Evangeliën. In druk zou het ruim 800 pagina's omvatten en kan hierdoor een uitgebreid commentaar op de Evangeliën genoemd worden. 

Het hele Ik-Geloof commentaar van Van den Berg zal in eerste instantie gepubliceerd worden voor gebruik vanuit de Online Bijbel-apps. Pas daarna zal gekeken worden naar andere vormen van publicatie.

Planning is dit deel gepubliceerd wordt voor het einde van 2017.

Specificatie Omschrijving
author Berg, G. van den
type olb
pages 1000
Verkrijgbaar vanuit Online Bijbel-app? Nee

importantia studiebijbel

De Importantia Studiebijbel bestaat uit een serie hulpmiddelen bij het lezen en bestuderen van de Bijbel.

De verschillende delen kunnen in combinatie met elkaar gebruikt worden, maar ook in combinatie met andere studiebijbels.

© 2016 - 2019 Importantia Publishing | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel