Navigatie

Verklaring van het Evangelie naar Markus - prof dr. J.A.C. van Leeuwen

Artikelnummer: olb.leeuwen-markus
Vorige Artikel 3 van 6 Volgende

Dit commentaar  op het Evangelie naar Markus bestaat uit een eigen vertaling van het bijbelboek Markus, aangevuld met commentaar. De eerste druk verscheen in 1928 en er volgden vele herdrukken. 

In deze herpublicatie wordt de oorspronkelijke uitgave van 1928 gebruikt en taalkundig herzien, waarbij ook een vergelijking wordt gemaakt met latere herdrukken en publicaties. 

prof dr. J.A.C. van Leeuwen was hoogleraar Nieuwe Testament aan de Universiteit van Utrecht. Hij schreef verschillende commentaren op boeken van het Nieuwe Testament. Dit begon al bij zijn proefschrift "De Joodse Achtergrond van de Brief aan de Romeinen". Ruim dertig jaar later schreef hij een commentaar op de brief aan de Romeinen, welke verscheen in de serie Korte Verklaring der Heilige Schrift. Ook schreef Van Leeuwen een commentaar op de brieven aan de Efeziërs, Thessalonicenzen, Colossenzen en Filemon. Voor de serie Tekst en Uitleg schreef hij een commentaar op het Evangelie naar Mattheüs.

Gepland staat een uitgave voor de Online Bijbel apps. Bij voldoende belangstelling zal ook een ebook uitgave en een uitgave in druk worden gemaakt.

Voorlopige planning: gereed februari 2018 t.b.v. de Online Bijbel apps.

Specificatie Omschrijving
author Leeuwen, J.A.C. van
type olb
pages 280
Verkrijgbaar vanuit Online Bijbel-app? Nee

importantia studiebijbel

De Importantia Studiebijbel bestaat uit een serie hulpmiddelen bij het lezen en bestuderen van de Bijbel.

De verschillende delen kunnen in combinatie met elkaar gebruikt worden, maar ook in combinatie met andere studiebijbels.

© 2016 - 2019 Importantia Publishing | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel