Navigatie

Markus, de neef van Barnabas - prof. dr. A. van Veldhuizen

Artikelnummer: olb.veldhuizen-markusinl
Vorige Artikel 4 van 6 Volgende

Het boek Markus, de neef van Barnabas van prof. dr. A. van Veldhuizen gaat uitgebreid in op de persoon van Markus en daarmee de inleidingsvragen die horen bij het Evangelie naar Markus.

Prof. dr. A. van Veldhuizen heeft dit boek geschreven als uitgebreide achtergrondstudie voor hen die zich willen verdiepen in het Evangelie naar Markus. De methode van bijbellezen waar prof. Van Veldhuizen een voorstander van is, is het lezen van een bijbelboek op zich met zoveel mogelijk kennis rondom auteur, doelgroep en informatie die het desbetreffende bijbelboek te bieden heeft. Zodoende komt de boodschap die de auteur wil vertellen zoveel mogelijk tot zijn recht. Het boek "Markus, de neef van Barnabas" geeft een duidelijk inzicht in datgene wat wij weten over de auteur van het tweede Evangelie. 

Prof. dr. A. van Veldhuizen was hoogleraar Nieuwe Testament aan de Universiteit van Groningen. Hij was een groot voorstander van de totstandkoming van een nieuwe vertaling van de bijbel als opvolger van de Statenvertaling. Daarnaast schreef hij meerdere commentaren op bijbelboeken in de serie Tekst en Uitleg, waarvan hij tevens eindredacteur was. 

De heruitgave editie van Markus, de neef van Barnabas zal gepubliceerd worden ten behoeve van de Online Bijbel apps en ook als ebook. Bij voldoende belangstelling zal ook een uitgave in druk verschijnen.

Planning als onderdeel van de Online Bijbel apps: voor het einde van 2017. Als ebook in februari 2018.

Specificatie Omschrijving
author Veldhuizen, A. van
type olb
pages 250
Verkrijgbaar vanuit Online Bijbel-app? Nee

importantia studiebijbel

De Importantia Studiebijbel bestaat uit een serie hulpmiddelen bij het lezen en bestuderen van de Bijbel.

De verschillende delen kunnen in combinatie met elkaar gebruikt worden, maar ook in combinatie met andere studiebijbels.

© 2016 - 2019 Importantia Publishing | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel