Blog - Het dagelijks werk van de uitgever

Artikelnummer: blog-dagelijkswerk21
Vorige Artikel 3 van 5 Volgende

17 februari

Vandaag voor Lexique gréc-français  voor het laatste woord de verkorte betekenis bepaald. Ruim vier weken aan gewerkt. Nog een lange weg te gaan, maar deze ronde is nu voorbij. Veel correcties doorgegeven voor het Griechisch-Deutsch Lexikon. In de afgelopen dagen vele uren hieraan besteed. Daartussen ook scans bijgewerkt voor boeken die weer beschikbaar gaan komen bij Importantia Scan & Print (ISP):
- De Noodzakelijke Beteekenis van het Oude Testament (Kohlbrügge)
- Over de Profeet Jona (Kohlbrügge)
- Over het Eerste Hoofdstuk van de Brief aan de Hebreën (Kohlbrügge)
- Over het Derde Hoofdstuk van de Profeet Zacharias (Kohlbrügge)
- Gij zijt mensen - Ik ben uw God (Kohlbrügge)
- Leerrede over Efeze 6, vers 10 en 11 (Kohlbrügge)
- Over het Vierde Hoofdstuk van de Profeet Zacharias (Kohlbrügge)
- Over Galaten 2, vers 19 en 20 (Kohlbrügge)
- Korte Verklaring van Genesis 1, vers 27 (Kohlbrügge)
- Over de Eerste Psalm (Kohlbrügge)
- Over de Eerste Brief van Petrus - hoofdstuk 1 (Kohlbrügge)
- Over de Eerste Brief van Petrus - hoofdstuk 2 (Kohlbrügge)
Al deze boeken zullen over een aantal weken weer beschikbaar zijn in de markt.

Drie boeken van Calvijn zijn nu beschikbaar in de markt. De serie Harmonie op de Evangeliën:
- deel 1
- deel 2
- deel 3

 


12 februari

In de afgelopen dag verder gewerkt aan  Lexique gréc-français. Twee boeken van Kohlbrügge gescand. De scans kunnen volgende week opgeschoond worden. Scans opgeschoond van drie boeken van Andrew Murray: Van Ganscher Harte, Gelijk Jezus en Jezus Zelf. Van Kohlbrügge scans opgeschoond van Zes Leerreden over Psalmen.

Omslagen gemaakt voor Het Werk van de Heilige Geest (Abraham Kuijper). Deze drie boeken zijn nu gereed voor verdere afhandeling. Over een aantal weken beschikbaar in de markt.

9 februari

Drie nieuwe boeken beschikbaar. Bijbels Handboekje ziet er mooi uit. Daarnaast van Theodor Zahn ook een revisie van Einleitung in das Neue Testament. Deze boeken toegevoegd aan website. De Duitse delen van Zahn staan nu ook op importantia.de

Omslagen gemaakt voor twee delen Calvijn: Uitlegging op de Zendbrieven van Paulus aan Timotheus en Uitlegging op de Zendbrieven van Petrus. Beide boeken verschijnen onder de fondsnaam calvijn.org. Scans opgeschoond voor een boek van evangelist Mahan: The Baptism of the Holy Ghost. Dit laatste boek zal toegevoegd worden aan Moria Scan & Print.

Verder gewerkt aan Lexique gréc-français.

8 februari

Omslagen gemaakt voor verschillende commentaren van Calvijn, o.a. drie delen Harmonie der Evangeliën, Evangelie van Johannes en de Zendbrief van Paulus aan de Romeinen. Scans van de Zendbrieven van Petrus opgeschoond.
Scans opgeschoond van drie boeken die tezamen vormen Het Werk van de Heilige Geest van Abraham Kuijper. Begin gemaakt van het ontwerp van een omslag op basis van de cover die in de Online Bijbel apps getoond wordt.
200 woorden aan Lexique gréc-français  toegevoegd.

5 februari

Voor de Lexique gréc-français  gevorderd tot 3328 (μεταβάλλω). Correspondentie gevoerd over een verkort Greek-English Lexicon. Krijg wat hulp om deze sneller te kunnen opbouwen. Dat scheelt straks vijf weken arbeid.
Basisontwerp voor het omslag van de zeven boeken uit de serie Expository Thoughts on the Gospels van J.C. Ryle is gereed. Maandag kan ik de zeven omslagen maken en bestanden gereed zetten voor productie.
Begonnen met het opbouwen van bestanden om de Expository Thoughts on the Gospels ook te kunnen toevoegen aan de Online Bijbel apps. Mattheüs is nu gereed.
Brainstormen met een programmeur over een hulpprogramma dat ik nodig heb om de Griechisch-Deutsch Strongs Lexikon sneller in druk te kunnen aanbieden. Het vormgeven van het Grieks en Hebreeuws neemt nu te veel uren in beslag.

4 februari

Ruim 300 woorden verder in Lexique gréc-français. De 3100 gepasseerd. Schade van gisteren ingehaald. 
Groot aantal correcties in de Strong-coderingen van de NBG-vertaling 1951 en de Luther Bibel 1912 verwerkt. De NBG-vertaling uit 1951 is gebaseerd op de Nestle-tekst van het Nieuwe Testament. Een flink aantal verwijzingen naar de textus receptus verwijderd en gecorrigeerd. De Luther Bibel 1912 zit veel dichter tegen de textus receptus aan, maar niet overal. De correcties verwerkt en beide modules gecompiled voor de Online Bijbel. Geupload naar de server, zodat de Online Bijbel gebruikers kunnen beschikken over deze correcties.
Begin gemaakt aan een ontwerp voor de omslagen voor de serie Expository Thoughts on the Gospels van J.C. Ryle. Kleurstelling bepaald en bijpassende foto opgezocht. Basisontwerp in InDesign gemaakt.

3 februari

Deel 3 uit de serie Expository Thoughts on the Gospel of John van J.C. Ryle.  Het laatste deel van deze serie. Vandaag bijna 500 pagina's opschonen en opnieuw positioneren. Nu zijn de zeven boeken uit deze serie allemaal opgeschoond. Ik hoop later deze week te kunnen beginnen aan een omslag voor de serie.

Er zijn weer drie nieuwe boeken beschikbaar in de markt. Drie delen commentaar op het Nieuwe Testament van de Duitse theoloog Theodor Zahn. Een Nederlandse vertaling van zijn Kommentaar op het Evangelie van Mattheus en twee delen Inleiding op het Nieuwe Testament. Het omslag van deze boeken is best mooi geworden. Ze stralen een echte serie uit. Jammer dat de andere commentaren van Zahn nooit vertaald zijn naar het Nederlands. In het Duits heb ik alle delen uit de serie in de kast staan. Overweeg die allemaal te scannen, zodat Zahn weer beschikbaar is in de markt. Plannen genoeg.

Vandaag niet toegekomen aan het verder uitbreiden van  Lexique gréc-français. De planning was 1000 woorden per week. Omdat ik vorige dagen wat sneller ging lig ik nog op schema. Morgen beginnen met dit project om te voorkomen dat ik de 1000 woorden deze week niet haal. Ik ben in ieder geval over de helft.  

2 februari

Begonnen met het bepalen van de verkorte betekenis van griekse woorden voor Lexique gréc-français. Uiteindelijk aan het einde van de dag ruim 200 woorden gedaan. Ik ben nu bij woord 2800 van de 5400 woorden die gaan moeten worden.

Verder gegaan met het opschonen van deel 2 uit de serie Expository Thoughts on the Gospel of John van J.C. Ryle. Aan het einde van de dag waren alle pagina's opgeschoond. Pfft. dat was een behoorlijk intensieve klus. Gelukkig brengt niet ieder boek zoveel werk met zich mee. Om mijzelf te motiveren begonnen met opschonen van deel 3. Dat ziet er heel wat beter uit. Morgen zal het lukken om dit derde deel opgeschoond te hebben. Al vast wat onderzoek gedaan naar de mogelijkheid van het ontwerp van een omslag voor alle zeven delen uit deze serie. Ook nagedacht over de marketing. Gekeken of deze titel al beschikbaar is voor de Online Bijbel?  Ja en nee. De overdenkingen van Ryle bij de pericopen wel, maar de uitgebreide vers-voor-vers commentaren niet. Schrijf op mijn lijstje, dat ik na het compleet maken van het geloofbeschouwende commentaar Ik Geloof van Gerrit van den Berg op het Nieuwe Testament dit werk van Ryle beschikbaar wil maken voor de Online Bijbel. O je, Einleitung in die Bibel van Schlatter moet ook nog afgemaakt worden.

Nog wat mails verstuurt in de correspondentie rondom rechten die geregeld moeten worden voor toekomstige boeken.

1 februari

Wat doet een uitgever zoal om er voor te zorgen dat er nieuwe boeken verschijnen?  Dat is per uitgeverij verschillend.  In deze blog wordt een inzicht gegeven in de werkzaamheden van de uitgever bij Importantia Publishing. Te beginnen bij vandaag.

Vandaag heeft het dagelijkse werk hoofdzakelijk bestaan aan het opschonen van een scan van het boek Expository Thoughts on the Gospel of John Volume II, van J.C. Ryle. Het exemplaar dat gescand is zat vol onderstrepingen, zowel in de kantlijn als ook tussen de regels door.  Al die streepjes moesten één voor één handmatig weggehaald worden. Ter afwisseling is ook gewerkt aan het bijstellen van de Lexique gréc-français. Voor ruim 250 woorden is bepaald wat de verkote betekenis is van het Griekse woord.

Specificatie Omschrijving
author Schelde, P.F. van der
type blog

importantia studiebijbel

De Importantia Studiebijbel bestaat uit een serie hulpmiddelen bij het lezen en bestuderen van de Bijbel.


GRATIS THEOLOGISCHE BOEKEN

Uitgever Peter van der Schelde scant de boeken uit zijn theologische bibliotheek. Hieruit maakt hij boeken beschikbaar als gratis PDF-download. Deze activiteit staat los van Importantia Publishing, maar richt zich wel op dezelfde doelgroep. Inschrijven is mogelijk via onderstaande website.

Aanmelden voor gratis theologieboek als PDF-download

© 2016 - 2021 Importantia Publishing | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel