Commentaar op de Bijbel - Matthew Henry

Artikelnummer: HENRY
Artikel 2 van 2

Dit is de meest recente (bijgewerkte) Nederlandstalige vertaling van het complete commentaar van Matthew Henry. Juist omdat het digitaal beschikbaar is kan het steeds bijgewerkt worden. De dure gedrukte uitgave van de boeken die meer dan 100 jaar geleden verschenen zijn in de afgelopen 100 jaar nooit meer bijgewerkt.

De digitale editie van het commentaar van Matthew Henry op de Bijbel is gedigitaliseerd en gepubliceerd door Importantia Publishing vanuit de missie de boodschap van Matthew Henry beschikbaar te houden. Hierdoor kan ook een nieuwe generatie gelovigen uit dit commentaar gevoed en opgebouwd worden en daarbij gebruik kan maken van de digitale mogelijkheden en voordelen. Bij de publicatie is gekozen gebruik te maken van de mogelijkheden die Cross Link Services biedt met de Online Bijbel apps. De Matthew Henry is hierdoor beschikbaar vanuit een veelgebruikte en gebruiksvriendekijke app, die naast de Matthew Henry ook groot aantal andere bijbelstudieboeken en bijbelvertalingen biedt.

 

 

Meer over de digitale editie van het Commentaar op de Bijbel van Matthew Henry in de Online Bijbel apps:

Om de Matthew Henry te kunnen gebruiken met de Online Bijbel apps is het alleen maar nodig deze app op één van je apparaten te installeren. De app is beschikbaar voor Android, iOS, macOS en Windows. Zoek in de app of Play-store naar "Online Bijbel" van Cross Link Services. Bij de installatie van de gratis app wordt tevens het gratis Basispakket geïnstalleerd. De Matthew Henry kan vervolgens geïnstalleerd worden vanuit de winkel in de app. Het is te vinden in de groep Commentaren.

Cross Link Services biedt dit Commentaar op de Bijbel vanuit de Online Bijbel app aan als onderdeel van het Online Bijbel Professioneel Premium Gebruik en als in-app-aankoop vanuit de winkel.

Het gebruik van het commentaar van Matthew Henry vanuit de Online Bijbel-apps biedt een aantal voordelen:

  • Het complete commentaar kan overal mee naar toegenomen worden
  • Het vinden van het juiste stuk uitleg bij de bijbel is eenvoudig en snel (ook als je offline bent)
  • Het commentaar kan gelezen worden naast de bijbeltekst, waarbij het commentaar steeds synchroon meeloopt met het scrollen door de bijbeltekst.
  • Het commentaar kan gebruikt worden in combinatie met elke bijbelvertaling naar keuze. Een door velen gewaardeerde combinatie is die  met de Herziene Statenvertaling.
  • Iedere verwijstekst van Matthew Henry kan opgeroepen worden door het simpelweg aan te tikken.
  • De hele tekst van Matthew Henry is doorzoekbaar
  • Tekst kan geselecteerd en gekopieerd worden
  • Als ergens de tekst van het commentaar bijgewerkt wordt verschijnt dit automatisch als update in de app, zo werk je altijd met de meest recente editie van de tekst

Helaas is het bij het digitaal publiceren van teksten zo dat anderen denken een dergelijke tekst wel te kunnen kopiëren voor het maken van een nieuwe eigen publicatie. We hebben inmiddels geconstateerd dat er websites zijn die de tekst van dit commentaar van Matthew Henry aanbieden en daarvoor gebruik hebben gemaakt van onze verbeterde tekst (zonder hiervoor toestemming te vragen).  Van alle websites, apps en PDF's die in omloop zijn hebben wij helaas moeten constateren dat zij data gebruiken die gekopieerd is vanuit de digitale uitvoering van Importantia Publishing. Tot op heden zjn wij nog nooit iemand tegengekomen die zelf de moeite heeft genomen de gehele Matthew Henry zelf te digitaliseren, laat staan de tekst te verbeteren. Ook hebben wij geconstateerd dat alle andere uitvoeringen van de Matthew Henry gebaseerd zijn op een oudere uitvoering van onze tekst (waardoor de fouten die wij inmiddels gecorrigeerd hebben in deze teksten nog steeds aanwezig zijn). Nog erger: Sommigen doen alsof zij de tekst zelf gedigitaliseerd hebben, maar wij vinden moeiteloos de tracers in de tekst, waardoor wij constateren dat ze simpelweg onze tekst ergens gekopieerd hebben.

Ons advies is: Ga voor kwaliteit en waardeer het werk dat Importantia Publishing in de totstandkoming van deze digitale publicatie stopt. Het lage bedrag dat wij voor dit Commentaar van Matthew Henry vragen, staat in schril contrast ten opzichte van de vele maanden die wij geïnvesteerd hebben in de totstandkoming van deze publicatie en de latere bijwerking hiervan. 

Specificatie Omschrijving
author Matthew Henry
type apps
pages nvt
Verkrijgbaar vanuit Online Bijbel-app?

importantia studiebijbel

De Importantia Studiebijbel bestaat uit een serie hulpmiddelen bij het lezen en bestuderen van de Bijbel.


GRATIS THEOLOGISCHE BOEKEN

Uitgever Peter van der Schelde scant de boeken uit zijn theologische bibliotheek. Hieruit maakt hij boeken beschikbaar als gratis PDF-download. Deze activiteit staat los van Importantia Publishing, maar richt zich wel op dezelfde doelgroep. Inschrijven is mogelijk via onderstaande website.

Aanmelden voor gratis theologieboek als PDF-download

© 2016 - 2024 Importantia Publishing | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel