Importantia Publishing staat voor de thema's Theologie en "Historische Geografie & Literatuur" (HGL). 

 

Historische Geografie & Literatuur (HGL)

De boeken die onder het thema Historische Geografie & Literatuur verschijnen zijn allemaal heruitgaven van klassiekers die een belangrijke rol hebben gespeeld in de geschiedenis. Dit themagebied is in het jaar 2020 opgestart met de Historische Waddenreeks. Een serie heruitgave van historische boeken over de waddeneilanden, de natuur, de inpoldering, de kwelders. Zorgvuldig gescand, opgeschoond en van een fris hedendaags omslag voorzien.

 

Theologie

De boeken die onder het thema Theologie gepubliceerd worden bestaan hoofdzakelijk uit bijbelvertalingen, bijbelwetenschappelijke boeken, commentaren en naslagwerken. Er verschijnen nieuwe boeken en heruitgaven.

Auteurs die een boek hebben geschreven dat een hulpmiddel is bij de exegese van de bijbel zijn uitgenoegd hun boek beschikbaar te laten zijn via Importantia Publishing. Het kan hier gaan om een nog niet eerder gepubliceerd werk, maar ook om eerder gepubliceerde boeken die door de huidige uitgever niet gecontinueerd worden.

Om op de hoogte blijven van nieuwe theologische boeken die bij Importantia verschijnen kunt u zich inschrijven op de nieuwsbrief.

 

Moria

Een apart onderdeel van Importantia Publishing zijn de boeken die verschijnen onder de naam Moria. Een groot deel van de boeken die in het verleden uitgegeven werden door de Stichting Moria worden sinds 2002 uitgegeven vanuit Importantia Publishing. Deze boeken zijn geschreven vanuit een praktische geloofsbenadering. Theologie staat bij deze boeken niet zozeer op de voorgrond, maar meer het geloofsleven en opinievorming vanuit een bijbels licht. De meeste titels die onder Moria vallen zijn geschreven door Joop van Baaren. Daarnaast behoren boeken van Watchman Nee en Jessie Penn-Lewis ook tot de Moria-erfenis.  Na 2002 zijn er meer titels van deze auteurs aan toegevoegd en nieuwe titels van nieuwe auteurs die boeken schrijven in de lijn van Moria. Vanaf 2019 worden ook boeken toegevoegd die geschreven zijn vanuit een evangelische geloofsbeleving, zoals bijvoorbeeld van Andrew Murray,  Charles Spurgeon en F.B. Meyer.

 

Scan & Print

Scan & Print is een specialisme van Importantia Publishing waarbij boeken gescand worden, de scans worden opgeschoond en omgezet tot printbare bestanden. Vanuit deze bestanden worden heruitgaven van bekende klassiekers beschikbaar gemaakt. Deze heruitgaven verschijnen bij de thema's Historische Geografie & Literatuur, de theologische boeken en de Moria boeken. De techniek wordt ook ingezet als dienstverlening voor andere uitgevers.

 

Korte geschiedenis Importantia Publishing

Toen ik in 1992 het ingenieursburo Importantia oprichtte had ik geen vermoeden dat Importantia zou uitgroeien tot een theologische uitgeverij. De eerste jaren hield Importantia zich bezig met het digitaal maken van teksten, waaronder ook bijbels. De meeste digitale teksten vonden hun weg naar de Online Bijbel software. Gaandeweg werden ook eigen digitale databases ontwikkeld als hulpmiddel voor bijbelstudie en bijbelonderzoek. Een voorbeeld hiervan zijn de bijbels met Strong-coderingen en de daarbij horende lexicons.  Importantia was één van de eerste uitgevers van digitale teksten. Lang voordat het ebook bekendheid kreeg had Importantia een bestaansrecht verworven met electronisch publiceren van boeken.

In 2000 werd besloten de eigen databases om te gaan zetten naar publicaties in druk. Denkend vanuit technologische mogelijkheden werd gekozen voor een nieuwe technologie: print on demand. Een boek laten printen i.p.v. drukken. Gaandeweg werd deze technologie steeds geavanceerder en vond betere aansluiting met de boekhandel. Importantia Publishing was geboren. In 2003 werden de eerste ebooks uitgegeven.

Nu in 2024 is Importantia Publishing een gespecialiseerde theologische uitgeverij met een voorliefde voor bijbelwetenschappen en in de algemene markt actief op het gebied van Historische geografie & literatuur. De Online Bijbel activiteiten zijn weliswaar in 2015 overgedragen aan Cross Link Services, er wordt nog steeds content ontwikkeld voor de Online Bijbel. Er wordt nog steeds veel gedigitaliseerd. Er wordt nog steeds gebruik gemaakt van print-on-demand. 

Op deze website ligt de nadruk op fysieke boeken. Indien een boek ook beschikbaar is voor de Online Bijbel of als ebook wordt het aangegeven, maar voor de aanschaf van deze electronische uitgaven wordt doorverwezen naar partners. De fysieke boeken daarentegen zijn nu ook rechtstreeks bij Importantia Publishing te bestellen. Doordat alle boeken met print-on-demand geproduceerd wordt zullen de meeste bestelling direct af productie naar u verzonden worden. Importantia Publishing maakt van zulke geavanceerde technieken gebruik dat na uw bestelling uw boek geprint, gebonden en verzonden wordt. En dat allemaal binnen een paar dagen.  En juist omdat wij hierdoor geen voorraad hoeven aan te houden en toch snel kunnen leveren kunnen wij het assortiment snel uitbreiden met gespecialiseerde theologische titels. Gemiddeld verschijnt er één nieuwe titel per week.

 

Peter van der Schelde
uitgever

importantia studiebijbel

De Importantia Studiebijbel bestaat uit een serie hulpmiddelen bij het lezen en bestuderen van de Bijbel.


GRATIS THEOLOGISCHE BOEKEN

Uitgever Peter van der Schelde scant de boeken uit zijn theologische bibliotheek. Hieruit maakt hij boeken beschikbaar als gratis PDF-download. Deze activiteit staat los van Importantia Publishing, maar richt zich wel op dezelfde doelgroep. Inschrijven is mogelijk via onderstaande website.

Aanmelden voor gratis theologieboek als PDF-download

© 2016 - 2024 Importantia Publishing | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel