Toen ik in 1992 het ingenieursburo Importantia oprichtte had ik geen vermoeden dat Importantia zou uitgroeien tot een theologische uitgeverij. De eerste jaren hield Importantia zich bezig met het digitaal maken van teksten, waaronder ook bijbels. De meeste digitale teksten vonden hun weg naar de Online Bijbel software. Gaandeweg werden ook eigen digitale databases ontwikkeld als hulpmiddel voor bijbelstudie en bijbelonderzoek. Een voorbeeld hiervan zijn de bijbels met Strong-coderingen en de daarbij horende lexicons.  Importantia was één van de eerste uitgevers van digitale teksten. Lang voordat het ebook bekendheid kreeg had Importantia een bestaansrecht verworven met electronisch publiceren van boeken.

In 2000 werd besloten de eigen databases om te gaan zetten naar publicaties in druk. Denkend vanuit technologische mogelijkheden werd gekozen voor een nieuwe technologie: print on demand. Een boek laten printen i.p.v. drukken. Gaandeweg werd deze technologie steeds geavanceerder en vond betere aansluiting met de boekhandel. Importantia Publishing was geboren. In 2003 werden de eerste ebooks uitgegeven.

Nu in 2016 is Importantia Publishing een gespecialiseerde theologische uitgeverij met een voorliefde voor bijbelwetenschappen. Er wordt nog steeds content, zoals dat tegenwoordig heet, ontwikkeld voor de Online Bijbel. Er wordt nog steeds veel gedigitaliseerd. Er wordt nog steeds gebruik gemaakt van print-on-demand. En veel boeken worden nog steeds uitgegeven als ebook. Op deze website ligt de nadruk op fysieke boeken. Indien een boek ook beschikbaar is voor de Online Bijbel of als ebook wordt het aangegeven, maar voor de aanschaf van deze electronische uitgaven wordt doorverwezen naar partners. De fysieke boeken daarentegen zijn nu ook rechtstreeks bij Importantia Publishing te bestellen. Doordat alle boeken met print-on-demand geproduceerd wordt zullen de meeste bestelling direct af productie naar u verzonden worden. Importantia Publishing maakt van zulke geavanceerde technieken gebruik dat na uw bestelling uw boek geprint, gebonden en verzonden wordt. En dat allemaal binnen een paar dagen.  En juist omdat wij hierdoor geen voorraad hoeven aan te houden en toch snel kunnen leveren kunnen wij het assortiment snel uitbreiden met gespecialiseerde theologische titels.

Om op de hoogte blijven van nieuwe titels die bij Importantia verschijnen kunt u zich inschrijven op de nieuwsbrief.

 

Peter van der Schelde
uitgever

importantia studiebijbel

De Importantia Studiebijbel bestaat uit een serie hulpmiddelen bij het lezen en bestuderen van de Bijbel.

De verschillende delen kunnen in combinatie met elkaar gebruikt worden, maar ook in combinatie met andere studiebijbels.

© 2016 - 2020 Importantia Publishing | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel