Tekst en Uitleg in een Bijbelverklaring waarvan de eerste delen verschenen aan het begin van de 20ste eeuw. Kenmerkend voor het commentaar is dat per bijbelboek losse deeltjes verschenen die voorzien zijn van een vaste opbouw.  Kenmerkend voor dit commentaar is de leesbaarheid en toegankelijkheid voor een breed publiek. Tegelijk is het geschreven door theologen die weten waarover ze schrijven.

Ieder deel kent een vaste opbouw die bestaat uit:

I. Inleiding
II. Tekst
III. Uitleg

Onder Inleiding is een inleiding tot het bijbelboek te lezen, waarin de basale inleidingsvraagstukken worden behandeld. De Inleiding eindigt met een overzicht van beschikbare literatuur over hetzelfde bijbelboek voor eventuele verdere studie. Onder Tekst volgt een vertaling van het bijbelboek door de auteur. Deze serie verscheen in de tijd dat er nagedacht en gewerkt werd aan een nieuwe vertaling. Verschillende schrijvers van de serie Tekst en Uitleg waren veelal op de één of andere manier betrokken bij de voorbereiding en totstandkoming van deze nieuwe vertaling, die uiteindelijk in 1951 in een definitieve vorm verscheen. De teksten die gebruikt worden in Tekst en Uitleg zijn veelal de persoonlijke vertaling van de auteur, welke later in meer of mindere mate gebruikt is bij de vertaling uit 1951. Deze vertalingen hebben regelmatig accent verschillen. Onder Uitleg volgt een vers-voor-vers uitleg bij de bijbeltekst.

Importantia Publishing is in 2017 begonnen met de voorbereiding van een herziene en bijgewerkte publicatie van dit praktische commentaar. Het commentaar vormt een goed uitgangspunt, maar zal op basis van latere ontwikkelingen in de bijbelwetenschappen worden herzien. Tot die tijd moeten we het doen met de oorspronkelijke uitgave, die alleen nog in het antiquariaat verkrijgbaar is.

Importantia Publishing kon een grote partij van de verschillende deeltjes te pakken krijgen en biedt ze hier aan. De opbrengst komt ten goede aan de kosten die gemaakt worden om Tekst en Uitleg geheel herzien opnieuw te kunnen uitgeven.

 

per pagina
Sorteer op
    1 - 15 van 20 resultaten
  • 1
  • 2

importantia studiebijbel

De Importantia Studiebijbel bestaat uit een serie hulpmiddelen bij het lezen en bestuderen van de Bijbel.


GRATIS THEOLOGISCHE BOEKEN

Uitgever Peter van der Schelde scant de boeken uit zijn theologische bibliotheek. Hieruit maakt hij boeken beschikbaar als gratis PDF-download. Deze activiteit staat los van Importantia Publishing, maar richt zich wel op dezelfde doelgroep. Inschrijven is mogelijk via onderstaande website.

Aanmelden voor gratis theologieboek als PDF-download

© 2016 - 2024 Importantia Publishing | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel