Sorteer op

Moria was de naam van de uitgeverij van Stichting Moria, opgericht in de zeventiger jaren van de vorige eeuw, door Joop van Baaren. Vanuit Stichting Moria werden aanvankelijk brochures gepubliceerd ter ondersteuning van evangelisatiewerk. Deze brochures kwamen beschikbaar onder de naam Evangelische Wereldpers. 

In de roerige jaren zeventig kwamen tal van nieuwe religieuze bewegingen op. Van Baaren bestudeerde deze nieuwe religieuze bewegingen en schreef er brochures over. Naarmate er meer brochures beschikbaar kwamen kregen ze steeds vaker als ondertitel "in het licht van de Bijbel" mee. Gaandeweg ging Stichting Moria ook internationale boeken vertalen en in Nederland in de markt brengen. Hiermee kwamen ook steeds meer publicaties onder de naam Moria op de markt.  

Auteurs waarvan Moria boeken publiceerde zijn o.a. Watchman Nee en Jessie Penn-Lewis.

In het jaar 2000 nam Importantia Publishing de productie en distributie over en in 2002 het volledige beheer van de uitgeverij. Er werden toen meer boeken van Watchman Nee toegevoegd en ook van andere auteurs die boeken schreven in de lijn van Stichting Moria.

Vanaf 2020 wordt onder de naam Moria ook meer algemeen "evangelische" boeken gepubliceerd die een sterk devotioneel karakter hebben. Bijvoorbeeld boeken van Andrew Murray, Charles Spurgeon en J.C. Ryle.

importantia studiebijbel

De Importantia Studiebijbel bestaat uit een serie hulpmiddelen bij het lezen en bestuderen van de Bijbel.


GRATIS THEOLOGISCHE BOEKEN

Uitgever Peter van der Schelde scant de boeken uit zijn theologische bibliotheek. Hieruit maakt hij boeken beschikbaar als gratis PDF-download. Deze activiteit staat los van Importantia Publishing, maar richt zich wel op dezelfde doelgroep. Inschrijven is mogelijk via onderstaande website.

Aanmelden voor gratis theologieboek als PDF-download

© 2016 - 2023 Importantia Publishing | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel