In de Verklaring van de Hebreeuwse Bijbel wordt de tekst van een bijbelboek benadert in de eindvorm. Gedetailleerde wetenschappelijke discussies over inleidingsvraagstukken en de wording van de tekst worden vermeden, zodat de commentaren behalve voor theologen, ook voor een brede lezerskring toegankelijk zijn. De auteurs denken hierbij aan theologen, predikanten, pastores, catecheten, deelnemers aan leerhuizen en ten behoeve van persoonlijke bijbelstudie.

De auteurs schenken veel aandacht aan de literaire techniek en de theologische relevantie van de tekst. Eventuele verbanden met het Nieuwe Testament en de Rabijnse literatuur worden zichtbaar gemaakt.

Verklaring van de Hebreeuwse Bijbel is een initiatief van Dr. H. Jagersma en Dr. K.A.D. Smelik.


De boeken komen beschikbaar in een nieuwe vormgeving. Bovendien is de hele tekst opnieuw redactioneel doorlopen. Commentaren op een bijbelboek die aanvankelijk in meerdere delen verschenen worden zoveel mogelijk samengevoegd tot één enkele band.

Naast de uitvoering in druk komen de boeken ook beschikbaar voor gebruik vanuit de Online Bijbel apps.

Sorteer op

importantia studiebijbel

De Importantia Studiebijbel bestaat uit een serie hulpmiddelen bij het lezen en bestuderen van de Bijbel.


GRATIS THEOLOGISCHE BOEKEN

Uitgever Peter van der Schelde scant de boeken uit zijn theologische bibliotheek. Hieruit maakt hij boeken beschikbaar als gratis PDF-download. Deze activiteit staat los van Importantia Publishing, maar richt zich wel op dezelfde doelgroep. Inschrijven is mogelijk via onderstaande website.

Aanmelden voor gratis theologieboek als PDF-download

© 2016 - 2023 Importantia Publishing | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel