Wat drijft de islamisten?

Artikelnummer: 9789066590408
Vorige Artikel 5 van 5
€ 13,25 (inclusief btw)

Wat drijft de islamisten?
Waarom scheren moslimfundamentalisten Israël altijd over één kam met Amerika?
Waarom scheren de Arabieren de joden altijd over één kam met het christelijke Westen?

De arabieren voelen zich vernederd door het 'arrogante' Westen. Maar is dat een reden om het Westen zo te haten, dat je erbij staat te juichen als de WTC-torens instorten en ruim 2700 mensen in de vlammen en het puin omkomen?

De geschiedenis, de sociologie en de religie kunnen de duivelse haat die een dergelijke terreurdaad voortbracht, nauwelijks verklaren. Die geven geen afdoende verklaring voor deze mentaliteit. Hiervoor moeten we dieper graven.

De metahistorie, die de geestelijke krachten achter de geschiedenis onderzoekt, geeft een betere verklaring.

De Arabieren stammen af van Ismaël, de broer van Isaäk. Beiden waren zonen van Abraham. Ismaël, zijn oudste zoon, werd onterfd en met zijn moeder dewoestijn in gezonden. Deze traumatische gebeurtenis heeft Ismaël een enorm minderwaardigheidscomplex bezorgd en een diepe rancune ten opzichte van zijn broer Isaäk. Deze geestesgesteldheid heeft Ismaël overgedragen op zijn nageslacht. Hierdoor kon onder de Arabieren zo gemakkelijk een rivaliserende godsdienst wortelschieten, de Islam. Via de Islam wordt de Arabische haat tegen het nageslacht van Isaäk, de Joden, overgedragen op andere volken. Ook wordt de haat uitgebreid naar de volken die de Joden het meest na staan qua geloof en afkomst,

Het is niet voor niets dat Bin Laden een Arabier is en dat hij alle moslims probeerde te mobiliseren tegen Israël en het Westen.


Ook verkrijgbaar als ebook via Bol.com

Specificatie Omschrijving
author Oosterhoff, Wilmos; Sebök, Jenö
type paperback
pages 127
Verkrijgbaar vanuit Online Bijbel-app? Nee

importantia studiebijbel

De Importantia Studiebijbel bestaat uit een serie hulpmiddelen bij het lezen en bestuderen van de Bijbel.


GRATIS THEOLOGISCHE BOEKEN

Uitgever Peter van der Schelde scant de boeken uit zijn theologische bibliotheek. Hieruit maakt hij boeken beschikbaar als gratis PDF-download. Deze activiteit staat los van Importantia Publishing, maar richt zich wel op dezelfde doelgroep. Inschrijven is mogelijk via onderstaande website.

Aanmelden voor gratis theologieboek als PDF-download

© 2016 - 2022 Importantia Publishing | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel