Navigatie

De Geestelijke Toestand der Kerk - Andrew Murray

Artikelnummer: 9789066592384
Vorige Artikel 8 van 8
€ 17,50 (inclusief 9% btw)
Aantal

De Geestelijke Toestand der Kerk

Andrew Murray (1828 - 1917) werd geboren in Zuid-Afrika als zoon van een Schots predikant.

Samen met zijn broer studeerde hij theologie in Aberdeen en vervolgens in Utrecht, waar hij beïnvloed werd door het Réveil. Na zijn studie werd hij in Den Haag bevestigd tot predikant en vertrok naar Zuid-Afrika. Daar diende hij verschillende gemeenten van de Nederduits Gereformeerde Kerk in Zuid Afrika. Zijn arbeid heeft in brede kring grote invloed gekregen. Hij schreef meer dan 200 boeken, waarvan velen vertaald werden naar het Engels en andere talen.

In 1910 kwamen zendingsleiders bijeen in Edinburgh, Schotland, om een oplossing te vinden voor een probleem in de kerk wereldwijd: tweederde deel van de wereld was niet bereikt met het Evangelie, de zendingsgerichte kerken daalden in ledenaantal en er ontbrak een geestelijke vitaliteit, waarbij de belangstelling voor zending afnam. Hoe kan zo'n zwakke en zieke kerk de uitdaging aan gaan om de Grote Opdracht te vervullen? In antwoord op deze situatie schreef Andrew Murray "The State of the Church". Deze dringende oproep tot bekering en gebed heeft bijgedragen tot een van de meest vruchtbare zendingsbewegingen in de kerkgeschiedenis.

Daar Andrew Murray normaliter zijn boeken in het Nederlands schreef en daardoor ook een groot lezerspubliek had in Zuid-Afrika en Nederland was er behoefte aan een Nederlandse vertaling. Deze verscheen in 1915, inclusief een aanvulling van de hand van Andrew Murray onder de titel "Na Vijf Jaren". Deze Nederlandse uitgave is hierdoor uitgebreider dan de oorspronkelijke Engelse.


Dit boek is ook leverbaar via:

Specificatie Omschrijving
author Murray, A.
type paperback
pages 190

importantia studiebijbel

De Importantia Studiebijbel bestaat uit een serie hulpmiddelen bij het lezen en bestuderen van de Bijbel.

De verschillende delen kunnen in combinatie met elkaar gebruikt worden, maar ook in combinatie met andere studiebijbels.

© 2016 - 2020 Importantia Publishing | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel