Bijbelstudiën Nieuwe Testament - Frédéric Louis Godet

Artikelnummer: 9789057194672
Vorige Artikel 7 van 10 Volgende
€ 20,00 (inclusief btw)

In Bijbelstudiën Nieuwe Testament behandelt Frédéric Godet verschillende inleidingsvraagstukken en theologische studies die van belang zijn bij de interpretatie van het Nieuwe Testament.

- Over de oorsprong van de vier Evangeliën
- Over Jezus Christus, als mensenzoon, als zoon van God en al Godmens
- Het werk van Jezus Christus
- De vier voornaamste apostelen: Petrus, Jakobus, Paulus en Johannes
- De openbaring van Johannes

Frédéric Louis Godet (1812-1900) was een Zwitsers theoloog, studeerde theologie in Berlijn en Bonn, alwaar hij beïnvloed werd door het werk van Hengstenberg, Neander en Schleiermacher. Vooral August Neander kreeg grote invloed op zijn intellectuele theologische ontwikkeling. Onder invloed van anderen, zoals Otto von Gerlach en Von Zinzendorf, ontwikkelde Godet ook een toegewijd geloof.

In 1850 werd Godet aangesteld tot hoogleraar Nieuw Testamentische Exegese in Neuchâtel. Vanuit deze positie kreeg Godet de mogelijkheid het theologische denken uit de Duitstalige wereld te vertolken voor de Frantalige protestanten. 

De commentaren die hij schreef op het Evangelie naar Lukas en het Evangelie naar Johannes, evenals de commentaren op de Brief aan de Romeinen en de Eerste Brief aan de Korinthiërs werden vanuit het Frans vertaald naar het Nederlands, Engels, Duits, Zweeds en Deens. Hierdoor werd Godet één van de meest invloedrijke internationale theologen uit de 19de eeuw. Deze commentaren worden vandaag de dag nog steeds herdrukt en gebruikt.


Dit boek is ook leverbaar via:

Specificatie Omschrijving
author Godet, F.L.
type paperback
pages 349

importantia studiebijbel

De Importantia Studiebijbel bestaat uit een serie hulpmiddelen bij het lezen en bestuderen van de Bijbel.


GRATIS THEOLOGISCHE BOEKEN

Uitgever Peter van der Schelde scant de boeken uit zijn theologische bibliotheek. Hieruit maakt hij boeken beschikbaar als gratis PDF-download. Deze activiteit staat los van Importantia Publishing, maar richt zich wel op dezelfde doelgroep. Inschrijven is mogelijk via onderstaande website.

Aanmelden voor gratis theologieboek als PDF-download

© 2016 - 2024 Importantia Publishing | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel