Inleiding tot het Nieuwe Testament - Eerste Deel - Theodor Zahn

Artikelnummer: 9789057195525
Vorige Artikel 2 van 16 Volgende
€ 35,00 (inclusief btw)

Theodor Zahn (1838-1933) stond als nieuwtestamenticus aan het hoofd van de conservatief wetenschappelijke richting, die tegenwoordig aangeduid wordt als de “Erlanger-school”. Zijn theologische bijdrage is onderscheidend op het gebied van de canonvorming. Zahn houdt een pleidooi voor een vroege datering van de Evangeliën en dateert de totstandkoming van de canon van het Nieuwe Testament halverwege de tweede eeuw. Hij was tevens een deskundige op het gebied van de kerkvaders en hun geschriften.

Zahn’s bekendste werk is zijn Inleiding tot het Nieuwe Testament, waarin hij de inleidingsvragen van de boeken van het Nieuwe Testament behandelt. In dit eerste deel behandelt hij:  Brief van Jakobus, Brief aan de Galaten, Brieven aan de Thessalonicensen, Brieven aan de Corinthiërs, Brief aan de Romeinen, Brief aan Philemon, Brief aan de Colossensen, Brief aan de Efesen, Brief aan de Philippensen, Brieven aan Timotheus en Brief aan Titus.


Dit boek is ook leverbaar via:

Specificatie Omschrijving
author Zahn, T.
type paperback
pages 590

importantia studiebijbel

De Importantia Studiebijbel bestaat uit een serie hulpmiddelen bij het lezen en bestuderen van de Bijbel.


GRATIS THEOLOGISCHE BOEKEN

Uitgever Peter van der Schelde scant de boeken uit zijn theologische bibliotheek. Hieruit maakt hij boeken beschikbaar als gratis PDF-download. Deze activiteit staat los van Importantia Publishing, maar richt zich wel op dezelfde doelgroep. Inschrijven is mogelijk via onderstaande website.

Aanmelden voor gratis theologieboek als PDF-download

© 2016 - 2022 Importantia Publishing | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel