Sorteer op

Eduard Böhl werd op 18 november 1836 in Hamburg geboren en overleed op 66-jarige leeftijd (1903) in Wenen. Als gereformeerd theoloog verkreeg hij ook in Nederland grote bekendheid. Böhl was de schoonzoon van Hermann Friedrich Kohlbrügge.

Eduard groeide op als de zoon van een lutherse koopman en een rooms-katholieke moeder.  Na het doorlopen van het gymnasium begon hij aan een studie theologie. Aanvankelijk in Berlijn, maar uiteindelijk maakte hij deze studie af in Erlangen.  In 1861 kreeg Böhl een aanstelling als docent Oude Testament in Basel en werd vervolgens aangesteld als hoogleraar. Van 1864 tot 1899 was Eduard Böhl hoogleraar systematische theologie in Wenen. Böhl bewonderde Maarten Luther. Hierdoor werd zijn dogmatiek ook erkend door de Lutherse kerk. Ook Karl Barth had waardering voor Böhl's Dogmatik.

 

importantia studiebijbel

De Importantia Studiebijbel bestaat uit een serie hulpmiddelen bij het lezen en bestuderen van de Bijbel.


GRATIS THEOLOGISCHE BOEKEN

Uitgever Peter van der Schelde scant de boeken uit zijn theologische bibliotheek. Hieruit maakt hij boeken beschikbaar als gratis PDF-download. Deze activiteit staat los van Importantia Publishing, maar richt zich wel op dezelfde doelgroep. Inschrijven is mogelijk via onderstaande website.

Aanmelden voor gratis theologieboek als PDF-download

© 2016 - 2024 Importantia Publishing | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel