Voorlezing over de verscheidenheid en der overeenstemming der vier evangeliën 1 - Deel 1 - Isaäc Da Costa

Artikelnummer: 9789057195082
Vorige Artikel 11 van 12 Volgende
€ 24,95 (inclusief btw)

Voorlezing over de verscheidenheid en der overeenstemming der vier evangeliën.

Deel 1

In de loop van de negentiende eeuw kwam de betrouwbaarheid van het Nieuwe Testament onder zware kritiek te staan. Vooral de publicatie van het boek Leben Jesu van de hand van D.F. Strauss heeft veel stof doen opwaaien. De historische betrouwbaarheid van de Evangeliën, met name ook de kruisiging en opstanding van Jezus Christus, kwamen onder zware kritiek te staan.

In "Voorlezing over de verscheidenheid en der overeenstemming der vier evangeliën" zet Isaäc da Costa de historische betrouwbaarheid van de Evangeliën op een rij. Hij behandelt de argumenten van het opkomende liberale denken en vergelijkt deze met een meer bijbelse theologie. 

In dit eerste deel gaat Isaäc da Costa in op het werk van Strauss om vervolgens in te gaan op de vier evangeliën. In het laatste deel van het boek onderzoekt Da Costa de bijbelse theologie van het Evangelie naar Mattheüs.


Dit boek is ook leverbaar via:

Specificatie Omschrijving
author Da Costa, I.
type paperback
pages 395

importantia studiebijbel

De Importantia Studiebijbel bestaat uit een serie hulpmiddelen bij het lezen en bestuderen van de Bijbel.


GRATIS THEOLOGISCHE BOEKEN

Uitgever Peter van der Schelde scant de boeken uit zijn theologische bibliotheek. Hieruit maakt hij boeken beschikbaar als gratis PDF-download. Deze activiteit staat los van Importantia Publishing, maar richt zich wel op dezelfde doelgroep. Inschrijven is mogelijk via onderstaande website.

Aanmelden voor gratis theologieboek als PDF-download

© 2016 - 2024 Importantia Publishing | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel