Voorlezing over de verscheidenheid en der overeenstemming der vier evangeliën 2 - Deel 2 - Isaäc Da Costa

Artikelnummer: 9789057195099
Vorige Artikel 12 van 12
€ 27,75 (inclusief btw)

Voorlezing over de verscheidenheid en der overeenstemming der vier evangeliën.

Deel 2

In de loop van de negentiende eeuw kwam de betrouwbaarheid van het Nieuwe Testament onder zware kritiek te staan. Vooral de publicatie van het boek Leben Jesu van de hand van D.F. Strauss heeft veel stof doen opwaaien. De historische betrouwbaarheid van de Evangeliën, met name ook de kruisiging en opstanding van Jezus Christus, kwamen onder zware kritiek te staan.

In "Voorlezing over de verscheidenheid en der overeenstemming der vier evangeliën" zet Isaäc da Costa de historische betrouwbaarheid van de Evangeliën op een rij. Hij behandelt de argumenten van het opkomende liberale denken en vergelijkt deze met een meer bijbelse theologie. 

In dit tweede deel onderzoekt Isaäc da Costa de bijbelse theologie van het Evangelie naar Lucas en Johannes, de kruisiging en opstanding van Jezus Christus in het bijzonder en probeert hij een overzicht te maken.


Dit boek is ook leverbaar via:

Specificatie Omschrijving
author Da Costa, I.
type paperback
pages 560

importantia studiebijbel

De Importantia Studiebijbel bestaat uit een serie hulpmiddelen bij het lezen en bestuderen van de Bijbel.


GRATIS THEOLOGISCHE BOEKEN

Uitgever Peter van der Schelde scant de boeken uit zijn theologische bibliotheek. Hieruit maakt hij boeken beschikbaar als gratis PDF-download. Deze activiteit staat los van Importantia Publishing, maar richt zich wel op dezelfde doelgroep. Inschrijven is mogelijk via onderstaande website.

Aanmelden voor gratis theologieboek als PDF-download

© 2016 - 2024 Importantia Publishing | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel