Schiermonnikoog - De Lauwers - De Scholbalg - W.W. Buma

Artikelnummer: 9789066595071
Vorige Artikel 13 van 17 Volgende
€ 12,75 (inclusief btw)

Schiermonnikoog behoort bij de provincie Friesland. Het eiland wandelt langzaam in oostelijke richting en is daarbij al een paar keer de grens met Groningen gepasseerd.
In 2006 werd een grenscorrectie toegepast en in 2019 werd duidelijk dat het weer nodig is. Het afval van de MSC Zoe spoelde ook aan op het Groningse deel van de oostelijke zandplaat.
Het doorvoeren van een dergelijke grenscorrectie blijft bij de provincie Groningen een gevoelige kwestie. Al eeuwen lang zijn er mensen die van mening zijn dat Schiermonnikoog van oorsprong bij Groningen hoort.
Een en ander heeft te maken met de oude geografie, waarbij de eilanden nog nagenoeg vast lagen aan de vaste wal en de loop van stromingen anders was.
In dit boek uit de Historische Waddenreeks worden alle argumenten van Friese zijde op een rij gezet. Het is geschreven in reactie op publicaties van Groningse zijde in een tijd dat men nog volop dacht aan het inpolderen van dit Waddengebied. 
Het boek geeft een interessant inzicht in de oude loop van rivieren en latere stromingen.


Koop lokaal en steun de eilanders. Dit boek is ook leverbaar via:


Koop online bij Boekhandel Kolstein op Schiermonnikoog


Dit boek is ook leverbaar via:

 

Specificatie Omschrijving
author Buma, W.W.
type paperback
pages 76

importantia studiebijbel

De Importantia Studiebijbel bestaat uit een serie hulpmiddelen bij het lezen en bestuderen van de Bijbel.


GRATIS THEOLOGISCHE BOEKEN

Uitgever Peter van der Schelde scant de boeken uit zijn theologische bibliotheek. Hieruit maakt hij boeken beschikbaar als gratis PDF-download. Deze activiteit staat los van Importantia Publishing, maar richt zich wel op dezelfde doelgroep. Inschrijven is mogelijk via onderstaande website.

Aanmelden voor gratis theologieboek als PDF-download

© 2016 - 2024 Importantia Publishing | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel