De plantengroei der Nederlandsche Noordzee-eilanden - Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland, Schiermonnikoog en Rottum - Franciscus Holkema; H.C. van Hall

Artikelnummer: 9789066595088
Vorige Artikel 14 van 17 Volgende
€ 19,95 (inclusief btw)

Franciscus Holkema (1841-1870) was de eerste botanicus die de flora van de Wadden-eilanden in kaart heeft gebracht. Hiertoe bezocht hij in de jaren 1868 en 1869 meerdere keren in een seizoen alle Waddeneilanden (inclusief Griend). Hij bracht hierbij niet alleen de afzonderlijke soorten in kaart, maar keek ook naar de totale vegetatie van het terrein. Ook legde hij een verband met de bodemgesteldheid. Om deze reden wordt hij wel de eerste plantensocioloog genoemd.

Holkema deed zijn onderzoek met het plan om in 1870 te promoveren. Tijdens het corrigeren van de drukproeven van zijn dissertatie overleed hij onverwachts. Zijn promotor prof. Van Hall verzorgde daarop postuum zijn proefschrift.

Na Holkema is het onderzoek verder gegaan, maar zijn proefschrift blijft een referentiepunt. Het geeft een inzicht in de oorspronkelijk aanwezige flora, voordat er bossen geplant en duinen beheerd werden. Vanuit dit belang heeft het een plek gekregen in de Historische Waddenreeks.


Koop lokaal en steun de eilanders. Dit boek is ook leverbaar via:


Koop online bij Boekhandel Kolstein op Schiermonnikoog

Koop bij Boekhandel Van den Brink - Nes Ameland

 


Dit boek is ook leverbaar via:

 

Specificatie Omschrijving
author Holkema, F & Hall, H.C. van
type paperback
pages 280

importantia studiebijbel

De Importantia Studiebijbel bestaat uit een serie hulpmiddelen bij het lezen en bestuderen van de Bijbel.


GRATIS THEOLOGISCHE BOEKEN

Uitgever Peter van der Schelde scant de boeken uit zijn theologische bibliotheek. Hieruit maakt hij boeken beschikbaar als gratis PDF-download. Deze activiteit staat los van Importantia Publishing, maar richt zich wel op dezelfde doelgroep. Inschrijven is mogelijk via onderstaande website.

Aanmelden voor gratis theologieboek als PDF-download

© 2016 - 2024 Importantia Publishing | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel