Statenvertaling (Importantia Editie)

Artikelnummer: Statenvertaling
Artikel 1 van 44

Al meer dan dertig jaar zorgt Importantia Publishing voor het beschikbaar zijn van betrouwbare databestanden van de Statenvertaling.

Het begon dertig jaar geleden met een paar mensen, die graag de bijbel op hun computer wilden hebben. Omdat er geen bestanden van de Statenvertaling bestonden besloten ze het dan maar zelf over te typen. Wat een klus was dat. De net opgerichte stichting Publishare (later in naam veranderd naar Stichting Online Bible Europe) raakte betrokken. Vervolgens ontstond een lang traject van het controleren en verbeteren van de tekst. Dat is toen opgepakt door Importantia Publishing. Uiteindelijk waren de bestanden van zulke goede kwaliteit dat ze ook gebruikt konden worden voor het drukken van de Statenvertaling. Uitgeverij Jongbloed heeft hier jarenlang gebruik van gemaakt.

De Statenvertaling werd in 1992 door Importantia Publishing gepubliceerd als onderdeel van de toenmalige Online Bijbel software. In de loop van de jaren is deze Statenvertaling gebruikt voor verschillende publicaties en heeft deze ook een lange geschiedenis ondergaan. Geconstateerde druk en overtypfouten werden steeds gecontroleerd en zonodig verbeterd. Ook bracht het koppelen van de Strongcoderingen de nodige verbeteringen in de tekst met zich mee. Zo ontstonden betrouwbare bestanden van deze historische tekst, die soms licht afwijkt van de vroegere Jongbloed-editie. Zo is de naam Importantia-editie ontstaan.

Publicaties:

De meest recente correctieronde heeft plaats gevonden aan het einde van 2023. Alle bekende verschillen met andere uitvoeringen werden één voor één onderzocht en zonodig verwerkt. Deze geheel bijgewerkte editie van de Statenvertaling is inmiddels beschikbaar via de Online Bijbel apps.

 

 

Specificatie Omschrijving
type digitaal
Verkrijgbaar vanuit Online Bijbel-app? Ja

importantia studiebijbel

De Importantia Studiebijbel bestaat uit een serie hulpmiddelen bij het lezen en bestuderen van de Bijbel.


GRATIS THEOLOGISCHE BOEKEN

Uitgever Peter van der Schelde scant de boeken uit zijn theologische bibliotheek. Hieruit maakt hij boeken beschikbaar als gratis PDF-download. Deze activiteit staat los van Importantia Publishing, maar richt zich wel op dezelfde doelgroep. Inschrijven is mogelijk via onderstaande website.

Aanmelden voor gratis theologieboek als PDF-download

© 2016 - 2024 Importantia Publishing | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel